Why does Squidoo keep doing this to my lens?

by Charles Butler 10 replies
I publish my lens, only to revisit it later and being greeted with it back to being under construction. I re-publish and everything is fine for a little bit, only to be under construction later. Can anybody help me with this issue?

If it helps diagnose the problem, I have 2 text modules and theyre both filled with info. I checked the health and everything is in order except that the title needs work and a photo name needs work
#main internet marketing discussion forum #lens #squidoo
Avatar of Unregistered
  • Profile picture of the author Sonni
    I've had similar things like this happen on my lens it's part of dealing with a free platform. At least that's what I chalk it up to be. I'll look at it and all my images will be there then they won't be there it's a weird deal I can't call it.
    Sonni
    {{ DiscussionBoard.errors[499256].message }}
  • Profile picture of the author TheToolWiz
    Banned
    [DELETED]
    {{ DiscussionBoard.errors[499265].message }}
    • Profile picture of the author Charles Butler
      Originally Posted by Sonni View Post

      I've had similar things like this happen on my lens it's part of dealing with a free platform. At least that's what I chalk it up to be. I'll look at it and all my images will be there then they won't be there it's a weird deal I can't call it.
      Sonni
      I see. The only real concern is that I have some articles on Ezines that are in queue and I don't want em to go back to the end of the line because on the day the editors see it my lens is down


      Originally Posted by TheToolWiz View Post

      try adding more modules. add a guestbook, a twitter widget, and an amazon widget, for example. Split your text up into multiple text widgets.
      My lens is actually an article split into an intro and 2 text modules with a link list module at the end, but I'll definitely give this a shot.
      Signature

      “First, say to yourself what you would be; and then do what you have to do.” -Epictetus

      {{ DiscussionBoard.errors[499273].message }}
    • Profile picture of the author Sonni
      I have an ebay widget, an amazon widget, a poll and 3 text modules and could probably have a partridge in a pear tree.
      Sonni
      {{ DiscussionBoard.errors[499277].message }}
  • Profile picture of the author thefluffanutta
    You really need to have 3 or more modules, not including the Introduction or Guestbook.

    Read: WIP Lenses
    Signature
    {{ DiscussionBoard.errors[499732].message }}
  • Profile picture of the author visit_faraz
    This really happens when you dont have enough content in your lens.

    So all you need to do is to add more content. Your squidoo lens should have at least 3 modules but you should better add some more.

    Hope this helps.
    bye,
    faraz
    {{ DiscussionBoard.errors[499776].message }}
  • Profile picture of the author JayXtreme
    Originally Posted by Charles Butler View Post

    I publish my lens, only to revisit it later and being greeted with it back to being under construction. I re-publish and everything is fine for a little bit, only to be under construction later. Can anybody help me with this issue?

    If it helps diagnose the problem, I have 2 text modules and theyre both filled with info. I checked the health and everything is in order except that the title needs work and a photo name needs work
    When we are asked to look over lenses for peeps here, we use the term Squiddify

    You need to Squiddify your lenses, in basic terms, this means spice it up a little so squidoo sees that you are interested enough in being a lensmaster to put in some creative effort on the lens(es)..

    It's not an article dump ya know (well, it is, but shhhh... Seth will cry )

    Peace

    Jay
    Signature

    Bare Murkage.........

    {{ DiscussionBoard.errors[499780].message }}
  • Profile picture of the author Charles Butler
    Ohh okay, well it looks like I'll throw in a couple more modules then. I'll post back here with the results after a day or two. Thanks for the help
    Signature

    “First, say to yourself what you would be; and then do what you have to do.” -Epictetus

    {{ DiscussionBoard.errors[500946].message }}
  • Profile picture of the author GeorgR.
    not enough content, and maybe one of the modules still has the default text in it?
    Signature
    *** Affiliate Site Quick --> The Fastest & Easiest Way to Make Affiliate Sites!<--
    -> VISIT www.1UP-SEO.com *** <- Internet Marketing, SEO Tips, Reviews & More!! ***
    *** HIGH QUALITY CONTENT CREATION +++ Manual Article Spinning (Thread Here) ***
    Content Creation, Blogging, Articles, Converting Sales Copy, Reviews, Ebooks, Rewrites
    {{ DiscussionBoard.errors[501011].message }}
    • Profile picture of the author Charles Butler
      Originally Posted by GeorgR. View Post

      not enough content, and maybe one of the modules still has the default text in it?
      I've recently added a table of contents and wiki module to my lens, so right now I have 4 modules. I had a link list module that I cant do anything with just yet, so I got rid of it for the time being.

      Hopefully that should keep the lens out of WIP land
      Signature

      “First, say to yourself what you would be; and then do what you have to do.” -Epictetus

      {{ DiscussionBoard.errors[501121].message }}
Avatar of Unregistered

Trending Topics