Powerpoint with Camtasia to Eazy video Player help!

8 replies
I am using powerpoint with the camtasia plug in. I then run it through handbrake and upload it with eazy video player. The problem is my powerpoint show a black background on the right end of the video. Its like if I could cut off the last bit it would be perfect. Where along the lines did I make a mistake?
#camtasia #eazy #player #powerpoint #video
  • Profile picture of the author callseller
    Is your aspect ratio correct?
    Signature

    Private Label WordPress Videos.
    Get 35 Video Scripts for WordPress 3.4 Free

    {{ DiscussionBoard.errors[6459728].message }}
  • Profile picture of the author Doug Slaton
    Not familiar with the player you mention but you could try a different route and see if that makes a difference:
    your vid > authorstream.com > download output then > your player

    Good luck.
    {{ DiscussionBoard.errors[6459773].message }}
  • Profile picture of the author Chris Thompson
    Is your video showing the same problem BEFORE using handbrake?
    {{ DiscussionBoard.errors[6460146].message }}
  • Profile picture of the author bigballin6161
    Yes it is like that before I put it into handbrake. When I save it on Camtasia I did it in HD...should I have used something different?
    {{ DiscussionBoard.errors[6460300].message }}
  • Profile picture of the author TDogger
    If the aspect ratio is not correct, the video editor usually uses black bars as fillers. That is likely to the problem.
    {{ DiscussionBoard.errors[6460312].message }}
    • Profile picture of the author bigballin6161
      Originally Posted by TDogger View Post

      If the aspect ratio is not correct, the video editor usually uses black bars as fillers. That is likely to the problem.
      I dont think its black fillers because when I recorded the powerpoint it had the black on the side and you can see me mouse pointer on the side in the black!
      {{ DiscussionBoard.errors[6460327].message }}
  • Profile picture of the author bigballin6161
    Anyone else? It is the black bars! I am stuck until I can figure this out. It was working fine before as this isnt my first time doing this!
    {{ DiscussionBoard.errors[6463532].message }}
  • Profile picture of the author Tropic
    I have this issue as well, drives me crazy...I also posted in camtasia help forum

    what about making the video window size when recording the same size as the video player (both are customizable)

    ie. record PP slide dimensions at 561 x 416 and then customize the video player settings to be 561 x 416 (just an example)

    that would be in ratio , yes?
    {{ DiscussionBoard.errors[7743705].message }}

Trending Topics