Wordpress 3.5

by techbx 44 replies
Anyone try it yet? Any bugs or incompatibilities with common plugins/themes?
#main internet marketing discussion forum #wordpress
Avatar of Unregistered
  • Profile picture of the author bhmseoservices
    It seems pretty fresh actually. I've a big list of clients to update so I can let you know sometime today what the outcome of this is.

    Thanks for the headsup
    {{ DiscussionBoard.errors[7461072].message }}
  • Profile picture of the author mknowles2262
    nope but that reminds me to update my sites....ugh
    Signature

    We Need JV's For Massive Launch
    http://bigjvroundup.com/22social/

    {{ DiscussionBoard.errors[7463193].message }}
  • Profile picture of the author YasirYar
    Not yet, will have to upgrade to determine if there are bugs and glitches.
    Signature

    >>>Get your websites ACTUALLY ranked by checking these out: Quantum SEO Labs, Home Page Link Building & SERP Ability. Want to get rid of negative listings? Check out Reputation Enhancer.

    {{ DiscussionBoard.errors[7464130].message }}
  • Profile picture of the author run
    Please make sure you back up your old site before updating!
    Signature
    I just wanna tell you that most of the links in the signature are trash and/or a trap to make you pay!
    {{ DiscussionBoard.errors[7464157].message }}
    • Profile picture of the author ChrisMoon
      Originally Posted by run View Post

      Please make sure you back up your old site before updating!
      Ya always backup first, just in case!
      Signature

      GreyGable

      {{ DiscussionBoard.errors[7464184].message }}
  • Profile picture of the author denysapu
    Not yet, even I just realized about "You are using WordPress 3.3.1." found on my site lol
    Signature

    Don't worry be happy!

    {{ DiscussionBoard.errors[7464185].message }}
  • Profile picture of the author wrcato2
    Just updated to 3.5 all of my plugins are working. Everything seems fine. If you haven't upgraded yet be sure to back up your blog before you do.
    {{ DiscussionBoard.errors[7464216].message }}
  • Profile picture of the author jackcarr
    I saw a few posts earlier that the new updates was messing up posts?

    Did not update my blog yet so im not sure. any feedback?
    {{ DiscussionBoard.errors[7464227].message }}
  • Profile picture of the author KingMedia
    A bug I found...

    Putting text above or below a video embed leaves a space that I can not get rid of - tried it on several themes - so it's the update.

    Also, the "align middle" is giving me trouble.

    Ok, one more... when you upload an image, the layout is different and less detailed. For newbs - it could get confusing if you want to optimize your images.
    Signature

    {{ DiscussionBoard.errors[7464237].message }}
  • Profile picture of the author TimGreen1
    Look nice to me, no issues on my end.
    {{ DiscussionBoard.errors[7467640].message }}
  • Profile picture of the author PerformanceMan
    No issues on my blogs.
    Signature
    Free Special Report on Mindset - Level Up with Positive Thinking
    {{ DiscussionBoard.errors[7467691].message }}
  • Profile picture of the author zoritey87
    Stay with the .4 WP did a great job with the new version, but every time I update something is missing or not matching.
    Signature

    Finally back.

    {{ DiscussionBoard.errors[7467718].message }}
  • Looks like a slick, stable upgrade. I have upgraded a few sites with no issues (backed up just in case). Main feature improvement I noticed was the new media manager, it ROCKS!
    {{ DiscussionBoard.errors[7467751].message }}
  • Profile picture of the author Danny Cutts
    Yeah I upgraded last night and I have to say I quite like it :-) the new theme is pretty clean and the add media functions are pretty damn slick!!!

    Everything worked great :-)

    Danny
    {{ DiscussionBoard.errors[7467783].message }}
  • Profile picture of the author mikeac
    I updated a few of my sites last night and had no issues. Everything is running smoothly.
    {{ DiscussionBoard.errors[7467790].message }}
    • Profile picture of the author JonPL
      No problems with 3.5 here either. I backed up first of course, and I go to the extreme of testing the backup on a temporary sub-domain to check it's okay before I actually upgrade.
      {{ DiscussionBoard.errors[7467845].message }}
  • Profile picture of the author garyl2k
    I have not seen any issues so far, upgraded soon as I saw it on my sites. I did like the new media library update
    {{ DiscussionBoard.errors[7467862].message }}
  • Profile picture of the author alexbardera
    All good for me too!
    Signature

    "Keep cool."

    {{ DiscussionBoard.errors[7468083].message }}
  • Profile picture of the author Mohsin Rasool
    Hi,

    I upgraded about two of our sites and did not found any issue.
    These sites were powered by Genesis framework and custom themes.

    Regards,
    Mohsin
    {{ DiscussionBoard.errors[7471737].message }}
  • Profile picture of the author dvduval
    Wordpress keeps getting hacked. I would be especially wary of a new release of an open source product. HIGH probability there is something that will get exploited again as there always has been.
    Signature
    It is okay to contact me! I have been developing software since 1999, creating many popular products like phpLD.
    {{ DiscussionBoard.errors[7471762].message }}
  • Profile picture of the author Chirdpong
    Sharebar plugin was broken. The rest working find.
    {{ DiscussionBoard.errors[7475645].message }}
  • Profile picture of the author bloggerd
    just about to start updating my blogs to this version and so this thread so might hang on awhile see what feed back comes in about it
    {{ DiscussionBoard.errors[7475758].message }}
  • Profile picture of the author AZMD
    Hey everyone. I did the 3.5 upgrade and it took away the html tab and re-labled it "text" which was fine but the thing no longer worked. Clicking it did nothing. Additionally, the media link was broken and did nothing.

    THE FIX: Add the following line to the wp_config.php file....

    wp_config.php is in your root wordpress folder. You can open it using an FTP client or from your webhost admin panel.

    Find the line which is require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');
    and insert define('CONCATENATE_SCRIPTS', false ); just above.

    I did this and all's good in my WordPress 3.5 world now and wanted to post this in case someone else ran across the same problem.
    {{ DiscussionBoard.errors[7475905].message }}
    • Profile picture of the author cashp0wer
      I updated all of my sites last night and everything is working perfectly so far. I've never had a problem with an update yet so hopefully I won't this time either.
      Signature
      My Internet Marketing Blog - Warts And All!
      {{ DiscussionBoard.errors[7475945].message }}
  • Profile picture of the author realnetworker
    I usually like to update every thing immediately when I see there is an update available. It's a compulsive thing I have :\ Hate to see update messages. Then a few times I had trouble b/c there was a bug in the update. So now I usually wait a few days and see if others had issues first
    {{ DiscussionBoard.errors[7476427].message }}
    • Profile picture of the author rmx
      How do you backup your WP sites?

      a script like WPtwin or some to other script or another method?

      RMX
      {{ DiscussionBoard.errors[7476472].message }}
  • Profile picture of the author USA
    I use several hosting services (I have over 200 sites up and running although only 75 or so run Wordpress, most are HTML5). Hostgator is my primary server host. I outsource most of the admin tasks like updating plugins, themes, WP, etc. I recently had all of my WP sites upgraded to 3.5. All went well except for the WP sites that I have hosted by the host iPage. After the upgrade, all the sites indicated they were running WP 3.5 and that they were up to date, but in reality did not upgrade at all, They still had all of the old features. I attempted to upgrade manually from the server side (cPanel) and it litterally crashed every site! I had to file a support ticket and am waiting to hear back from them. Fortunately, everything, including the databases, is backed up.
    {{ DiscussionBoard.errors[7476930].message }}
    • Profile picture of the author Jensha
      Originally Posted by USA View Post

      I use several hosting services (I have over 200 sites up and running although only 75 or so run Wordpress, most are HTML5). Hostgator is my primary server host. I outsource most of the admin tasks like updating plugins, themes, WP, etc. I recently had all of my WP sites upgraded to 3.5. All went well except for the WP sites that I have hosted by the host iPage. After the upgrade, all the sites indicated they were running WP 3.5 and that they were up to date, but in reality did not upgrade at all, They still had all of the old features. I attempted to upgrade manually from the server side (cPanel) and it litterally crashed every site! I had to file a support ticket and am waiting to hear back from them. Fortunately, everything, including the databases, is backed up.
      Oh man... Any word if they fixed it yet? They have a $1.99 per month promo right now and I was about to try it as well. I made some researches and of course and found yours about ipage.
      {{ DiscussionBoard.errors[7485045].message }}
  • Profile picture of the author Confined To Life
    Updated a few days ago. Haven't had an issue yet.
    {{ DiscussionBoard.errors[7485052].message }}
    • Profile picture of the author professorrosado
      I updated on one of my test blogs and found after careful sleuthing that one plugin was causing the issue. I suggest you deactivate all plugins to see if you regain text editor functionality. If so, then proceed to activate one plugin at a time and test the editor until you find the problem plugin and/or plugins - keep testing each even if you find one - there may be others as well.

      After the plugin notifies you of an update, then try the updated plugin to see if it doesn't freeze up or crash your site.
      {{ DiscussionBoard.errors[7485229].message }}
  • Profile picture of the author kbrady
    I have updated to it and I haven't had any issues on any of my blogs. I do like the new Media Manager.
    Signature
    *** Check out my Daily WSO Reviews and my own online journey at IMProfitsHub.com ***
    {{ DiscussionBoard.errors[7485581].message }}
  • Profile picture of the author Gengis
    Back up your site before updating just incase!
    Signature
    My Craigslist Arbitrage Method Of Making Money On Demand -->

    http://www.warriorplus.com/w/v/f2fwlp
    {{ DiscussionBoard.errors[7485661].message }}
  • Profile picture of the author magiclouie
    Please share your experiences so far after updating.


    Thanks,
    Louie Tugas
    {{ DiscussionBoard.errors[7485685].message }}
  • Profile picture of the author Kezz
    For me it's been going fine so far.

    However I've spoken to a couple of people who've encountered issues:

    1. Unable to create new posts

    2. Unable to use visual editors like TinyMCE and CKEditor.

    As I say, I haven't had these issues myself but I know others have.
    {{ DiscussionBoard.errors[7485778].message }}
  • Profile picture of the author KLinfluence
    Here's my update about the 3.5 update:

    One of my popular sites can't add posts...images... nada right after the 3.5 update.. literally right after. Deactivated all plugins and refreshed everything and the final verdict was the update. Having my tech fix the issue now. As said by everyone above this thread, BOTTOM LINE... Backup all your sites prior to the WP updates!

    Lesson learned.
    {{ DiscussionBoard.errors[7486050].message }}
  • Profile picture of the author GlobalTrader
    Two upgrades, two problems. Same basic error.

    Both domains hosted on Hostgator and update was attempted thru Fantastico - 1st update attempt I did about 10 days ago - it errored out and when you tried to bring up the site you got:

    Fatal error: Call to undefined function wp() in /home/userid/public_html/wp-blog-header.php on line 14

    After much research I found that updating it manually was the way to go but forgot the site I found this on.

    Second site was being built for us - web designer tried to update via fantastico, same error as above, asked me to try to fix. Had to research again and learned that many others were experiencing this problem - finally found instructions on Wordpress site that I have now bookmarked - both have been resolved, updated - hope this helps others -

    Updating WordPress « WordPress Codex
    Signature

    GlobalTrader

    {{ DiscussionBoard.errors[7487702].message }}
  • Profile picture of the author KLinfluence
    Here's where I found the solution to the problems stated above. :Using Your Browser to Diagnose JavaScript Errors « WordPress Codex
    This should help some of you out or simply pass it on. Cheers!
    {{ DiscussionBoard.errors[7489481].message }}
    • Profile picture of the author smartbiz38129
      Backed up, then updated to 3.5. Like the new interface, seems sleeker. I added 3 new posts and checked it a couple of days ago and it's good. However, my site is now down with DNS issues which I think are because of the host and not the blog. Honestly, I don't think the upgrade is the culprit and am still impressed with 3.5
      {{ DiscussionBoard.errors[7490805].message }}
  • Profile picture of the author anandshaw
    Updated yesterday. So far it looks good.
    {{ DiscussionBoard.errors[7490854].message }}
  • Profile picture of the author USA
    UPDATE:

    Hello Everyone.

    Everything is working fine with the upgrade now. iPage had to manually upgrade WP on their end in my root folder twice before the upgrade appeared in my WP Dashboard(s). I have a multi-site configuration and for some reason the upgrade didn't take (see my previous post).

    The only problems that I am now experiencing are issues with certain javascript functions. In order for me to be able to see and or use all of the new features in WP 3.5, I have to disable my No-Script Extension in Firefox. There are definitely some compatibility issues.

    Everything works in the Opera, Chromium (I run BSD and Linux), and Empathy browsers just fine (even with the No-Script Browser Extension). It's just Firefox that I continue to have problems with.

    I update with any additional problems.

    Chet
    {{ DiscussionBoard.errors[7495129].message }}
  • Profile picture of the author coolidge effect
    completely messed up my website. I lost almost 50+ dollars because of downtime, and was charged to have the changes reverted back to normal.
    {{ DiscussionBoard.errors[7495179].message }}
  • Profile picture of the author AZMD
    I had a SEO plugin that screwed up an upgrade to 3.5 on one of my sites. I uninstalled the SEO plugin and then everything seemed to work fine.
    {{ DiscussionBoard.errors[7497860].message }}
Avatar of Unregistered

Trending Topics