Adding New Google Analytics Profile?!

by rbowen 6 replies
After I activated the Google Analytics plug-in, I get a message saying that I have to select a Profile for GA to work ... so GA knows which site I want it to analyze (I guess).

The problem is, the only thing I can use to do anything with the Profile is a pull-down menu. But the pull-down menu has only one option showing - an old/inactive site - but not the new site I want it to analyze/track.

I can not, for the life of me, figure out how to add a new one. (Every time I point at the Profile box, the pull-down menu activates and shows me the old site ... and, of course, I can't type the new site's URL in there. :confused:

Help, any one?

Thanks!
Richard
#search engine optimization #adding #analytics #google #profile
  • Profile picture of the author Victor Edson
    Hey Richard,

    I've never used the analytics plugin, but one thing that helps with small software glitches like this a LOT of times is restarting my computer. Magic Submitter went crazy on me earlier, restarted and it worked again.

    It might just need to "refresh" the GA account or something similar. If that doesn't work...well idk brother, good luck.
    {{ DiscussionBoard.errors[3134727].message }}
  • Profile picture of the author auradev
    It sounds like you havent created a profile for your new site inside google analytics yet.
    {{ DiscussionBoard.errors[3134912].message }}
  • Profile picture of the author WealthWithin
    Originally Posted by rbowen View Post

    After I activated the Google Analytics plug-in, I get a message saying that I have to select a Profile for GA to work ... so GA knows which site I want it to analyze (I guess).

    The problem is, the only thing I can use to do anything with the Profile is a pull-down menu. But the pull-down menu has only one option showing - an old/inactive site - but not the new site I want it to analyze/track.

    I can not, for the life of me, figure out how to add a new one. (Every time I point at the Profile box, the pull-down menu activates and shows me the old site ... and, of course, I can't type the new site's URL in there. :confused:

    Help, any one?

    Thanks!
    Richard

    Your profile ID should look like this 'UA-1998954-1'

    You can get this from logging in to your Analytics account. It's available in the 'Account Overview' section. You can also create a new profile here if you wish. Click on the 'Add Website ProfileĀ»' link. (This is not in a drop-down box)

    Keep in mind, that if you don't have Administrator access to your own account, you can only 'see' profiles and not create them.

    Hope this helps.
    {{ DiscussionBoard.errors[3134998].message }}
    • Profile picture of the author rosesmark
      Originally Posted by WealthWithin View Post

      Your profile ID should look like this 'UA-1998954-1'

      You can get this from logging in to your Analytics account. It's available in the 'Account Overview' section. You can also create a new profile here if you wish. Click on the 'Add Website ProfileĀ»' link. (This is not in a drop-down box)

      Keep in mind, that if you don't have Administrator access to your own account, you can only 'see' profiles and not create them.

      Hope this helps.
      This point is valid
      {{ DiscussionBoard.errors[3136925].message }}
  • Profile picture of the author warriorspirit786
    You will also need to add the analytics html code that google gives to your site in the meta tags section.

    Terry
    {{ DiscussionBoard.errors[3135012].message }}
    • Profile picture of the author rbowen
      Thanks, guys, for your various replies.

      I'll check them out 1st thing in the morning and let you know.

      Richard
      {{ DiscussionBoard.errors[3135868].message }}

Trending Topics