Market Samurai users, do you have problems lately?

by Fking 28 replies
For some time now, i get dashes for the most BLP column results in the SEO competition module.

They are supposed to have switched to majesticseo, but i don't think that's true.

What's your experience with it lately? Have you found a reliable way to find the backlinks to the pages fast?
#search engine optimization #market #problems #samurai #users
  • Profile picture of the author Cnotey
    What version of MS are you using? I believe it is up to version 86.19 or 20 now. I find I always have problems if my copy is too outdated.
    {{ DiscussionBoard.errors[3177049].message }}
  • Profile picture of the author Fking
    the latest .20
    {{ DiscussionBoard.errors[3177078].message }}
    • Profile picture of the author Dejan_bg
      I'm using the latest version and everything is working fine except the fact that it just "ate" more than 1 GB of Ram memory
      {{ DiscussionBoard.errors[3177159].message }}
  • Profile picture of the author kiloh
    No problems here.. updated to the .20 also.
    Signature
    Need help with SEO? Feel free to PM me with any questions, I'll do my best to help.
    PR3 Backlink + Pr1 Backlink - Get your permanent backlink for only $5.
    Need a higher Google ranking? Want to learn what the pros are using? Most essential Wordpress Plugin
    Autoblogs - Try it FREE today! No Domain, No hosting. Setup your own blog farm in 180 seconds.
    {{ DiscussionBoard.errors[3177155].message }}
  • Profile picture of the author Fking
    so you have no problems obtaining all the BLP for bunch of keywords in seo competition?
    Do you know if they still use yahoo or switched to majestic?
    {{ DiscussionBoard.errors[3177168].message }}
  • Profile picture of the author gvannorman
    Im having a problem with MS giving me this error in the keyword research.

    Market Samurai Found No Suggestions from the Google Keyword Tool


    Anyone else getting this? It was working fine earlier,
    {{ DiscussionBoard.errors[3262606].message }}
    • Profile picture of the author Marketing Merit
      Originally Posted by gvannorman View Post

      Im having a problem with MS giving me this error in the keyword research.

      Market Samurai Found No Suggestions from the Google Keyword Tool


      Anyone else getting this? It was working fine earlier,
      Same message for me. It started last night whilst I was working on my laptop and thought it might be something to do with slow WiFi. Unfortunately, tried again this morning on my PC and exactly the same message.

      Been searching on internet for solution first (which is how I found your comment) but the only thing I can find is slow internet connection which I know does not apply to me.

      It says that Google centres may be updating their data but unsure as to what a reasonable time frame may be for that. May have no option but to submit support ticket. Relieved to discover that it's not just me!!
      {{ DiscussionBoard.errors[3265879].message }}
      • Originally Posted by Marketing Merit View Post

        Same message for me. It started last night whilst I was working on my laptop and thought it might be something to do with slow WiFi. Unfortunately, tried again this morning on my PC and exactly the same message.

        Been searching on internet for solution first (which is how I found your comment) but the only thing I can find is slow internet connection which I know does not apply to me.

        It says that Google centres may be updating their data but unsure as to what a reasonable time frame may be for that. May have no option but to submit support ticket. Relieved to discover that it's not just me!!
        Yup, exactly what happened to me. Started last night at about 10pm SA time (GMT+2) and hasn't worked since. Wonder if it's an issue with the version?
        I'm running 0.87.25
        {{ DiscussionBoard.errors[3265973].message }}
        • Profile picture of the author Marketing Merit
          Originally Posted by TBInternetMarketing View Post

          Yup, exactly what happened to me. Started last night at about 10pm SA time (GMT+2) and hasn't worked since. Wonder if it's an issue with the version?
          I'm running 0.87.25
          Replied on the other thread also TB but apparently this has been an ongoing problem since 19th Jan and MS are aware of it. Started with v 0.87.23 but I am also using 0.87.25 and have difficulties. Maybe it's just a coincidence that you and I noticed the problem at about the same time?

          Anyway, let's hope they get to the bottom of it soon!
          {{ DiscussionBoard.errors[3266176].message }}
    • Profile picture of the author M Thompson
      Originally Posted by gvannorman View Post

      Im having a problem with MS giving me this error in the keyword research.

      Market Samurai Found No Suggestions from the Google Keyword Tool


      Anyone else getting this? It was working fine earlier,

      several of the guys at wpg are reporting issues and problems today
      Signature
      {{ DiscussionBoard.errors[3265897].message }}
  • Profile picture of the author Robert Brauer
    Ahhh! This is bugging me so much. I sent an email to Market Samurai (I'm sure they're getting a ton right now) about the Yahoo/Majestic SEO debacle. Does anyone know if Majestic SEO and Market Samurai will be working together to fix the problem? I really don't want to pay for another SEO service! I just want my old MS back!!
    {{ DiscussionBoard.errors[3267774].message }}
  • Profile picture of the author Robert Brauer
    I think there are a few things going on today, webinars and such about this, but to me they were just promotions for Majestic SEO.
    {{ DiscussionBoard.errors[3267848].message }}
  • Profile picture of the author gvannorman
    My guess is that MS is going to be unusable for at least the weekend.
    {{ DiscussionBoard.errors[3268381].message }}
  • Profile picture of the author twmaffun
    I was having some issues, I used scrapebox to get some good fast proxies (700ms and below) and it fixed most of my issues, I pasted them in, and removed defualt settings.
    {{ DiscussionBoard.errors[3268675].message }}
    • Profile picture of the author dereksemmler
      I had been experiencing this exact same problem with v0.87.25 but just now I added my Google Adwords account into MS and that appears to have resolved the issue - at least for the time being.

      I'm only using the free version right now, but prior to adding my Adwords account I was not able to generate any keywords at all over the last couple of days. Not sure if this will resolve the issue for others but I wanted to share with the hope that it does help.
      Signature

      Dad, can we...
      :: Being a better dad (or mom) for your kids (Kindle book)
      {{ DiscussionBoard.errors[3269243].message }}
      • Profile picture of the author gvannorman
        Originally Posted by dereksemmler View Post

        I had been experiencing this exact same problem with v0.87.25 but just now I added my Google Adwords account into MS and that appears to have resolved the issue - at least for the time being.

        I'm only using the free version right now, but prior to adding my Adwords account I was not able to generate any keywords at all over the last couple of days. Not sure if this will resolve the issue for others but I wanted to share with the hope that it does help.

        This worked for me also. Thank you
        {{ DiscussionBoard.errors[3269281].message }}
        • Profile picture of the author dereksemmler
          Originally Posted by gvannorman View Post

          This worked for me also. Thank you
          Great, happy to hear that it worked for you too!
          Signature

          Dad, can we...
          :: Being a better dad (or mom) for your kids (Kindle book)
          {{ DiscussionBoard.errors[3269594].message }}
      • Originally Posted by dereksemmler View Post

        I had been experiencing this exact same problem with v0.87.25 but just now I added my Google Adwords account into MS and that appears to have resolved the issue - at least for the time being.

        I'm only using the free version right now, but prior to adding my Adwords account I was not able to generate any keywords at all over the last couple of days. Not sure if this will resolve the issue for others but I wanted to share with the hope that it does help.
        Hi dereksemmler,
        So you literally just went to the accounts tab and added in your adwords details?
        Nothing else?
        I tried this but I still can't access keyword data.
        {{ DiscussionBoard.errors[3269294].message }}
        • Profile picture of the author gvannorman
          Originally Posted by TBInternetMarketing View Post

          Hi dereksemmler,
          So you literally just went to the accounts tab and added in your adwords details?
          Nothing else?
          I tried this but I still can't access keyword data.
          I added my adwords acct information by clicking file then settings. Not sure if that means anything. But it did work for me, even though it is kind of slow right now.
          {{ DiscussionBoard.errors[3269341].message }}
        • Profile picture of the author dereksemmler
          Originally Posted by TBInternetMarketing View Post

          Hi dereksemmler,
          So you literally just went to the accounts tab and added in your adwords details?
          Nothing else?
          I tried this but I still can't access keyword data.
          Correct, I went to File > Settings > Accounts and entered in my Adwords account information.

          The only other thing I had experimented with based on a Google search was to uncheck the "Use built-in proxy servers" checkbox on the Proxies tab, but this had no affect until I had entered the Adwords account details.
          Signature

          Dad, can we...
          :: Being a better dad (or mom) for your kids (Kindle book)
          {{ DiscussionBoard.errors[3269604].message }}
          • Profile picture of the author Ralph Moore
            Originally Posted by dereksemmler View Post

            Correct, I went to File > Settings > Accounts and entered in my Adwords account information.

            The only other thing I had experimented with based on a Google search was to uncheck the "Use built-in proxy servers" checkbox on the Proxies tab, but this had no affect until I had entered the Adwords account details.
            MS had quit providing results for me also until I added my Adwords login info and now it seems to be fine.

            Thanks.

            ~
            {{ DiscussionBoard.errors[3271450].message }}
            • Profile picture of the author dereksemmler
              Originally Posted by eagle View Post

              MS had quit providing results for me also until I added my Adwords login info and now it seems to be fine.

              Thanks.

              ~
              Happy to hear that! I've shared this on the Noble Samurai support forums as well so hopefully more users will see it and be able to continue working with MS while they work on an official fix.
              Signature

              Dad, can we...
              :: Being a better dad (or mom) for your kids (Kindle book)
              {{ DiscussionBoard.errors[3271525].message }}
  • Profile picture of the author BlueGlobeSeo
    only problem I have is that it's extremely slow... for some quick lookups I don't use it at all. I just use the Google keyword tool (it fetches data from there anyway)
    {{ DiscussionBoard.errors[3269312].message }}
  • Profile picture of the author faceblogger
    No problems at all. MS is always awesome
    Signature

    no sig

    {{ DiscussionBoard.errors[3269607].message }}
  • Profile picture of the author pilch
    Apart from it being slow at times, nothing out of the ordinary. I've noticed that they've had quite a string of updates recently though, so as always, pays to keep bang up to date.
    Signature
    >ACAPELLAS4U is your #1 resource for FREE acapellas & dj tools - supported by superstar DJs, Remixers, Producers & Mashup artists Worldwide!!!
    {{ DiscussionBoard.errors[3269630].message }}
  • Profile picture of the author Marketing Merit
    Ok...firstly a big THANKS to DerekSemmler as it works for me now, albeit slowly but I think that's because it pulled in 600 results!!!

    MS always used to be 200 and then an update curtailed it to 100.

    It is only the keyword retrieval that is slow. The analysis is as normal. I also noticed that I didn't have to enter a captcha but I guess this is probably due to MS logging me in to Adwords.

    As an aside, have you told MS about this work around Derek? It may be something that they could advise other users to try whilst they search for a permanent solution.
    {{ DiscussionBoard.errors[3270334].message }}
    • Profile picture of the author dereksemmler
      Originally Posted by Marketing Merit View Post

      As an aside, have you told MS about this work around Derek? It may be something that they could advise other users to try whilst they search for a permanent solution.
      I have not done that. I will send them a note to let them know that this work around got me - and a few other people - back up and running.

      Originally Posted by ChunkyNuts View Post

      PS I dont think the adwords fix is an actual fix, if that makes sense. It generates keywords BUT i dont think its generating acurate data. I think i need help!!
      Why do you think the data that is generating is not accurate? I've done a couple of comparisons between what MS is finding and what Google Keyword Tool is finding and they are quite close. I haven't done extensive comparisons though, so I would be interested to hear what you are seeing in terms of inaccurate data.
      Signature

      Dad, can we...
      :: Being a better dad (or mom) for your kids (Kindle book)
      {{ DiscussionBoard.errors[3270866].message }}
  • Profile picture of the author Chrissy Allen
    Hey,

    My MS software has pretty much packed up and im so frustrated as this is such an important tool to me.

    I received a message from the helpdesk saying uninstall then re-install which ive done 3 times BUT its the same, I really dont know how else to do the keyword research so its abit of a kick it in the NUTS.

    It was fine for months then all of suddden it started playing up....
    I just cannot get it to find keywords for me, i keep getting a message saying google may be updating blah blah blah, ive got 3 laptops and its packed up on all of em!

    Im waiting for answers in the meantime anyone know anything else similar in terms of use ?

    Thanks

    Chunkynuts

    PS I dont think the adwords fix is an actual fix, if that makes sense. It generates keywords BUT i dont think its generating acurate data. I think i need help!!
    Signature

    Chris Allen

    {{ DiscussionBoard.errors[3270821].message }}

Trending Topics