why aren't my adsense ads showing up?!

by tjc348
16 replies
  • SEO
  • |
Recently I noticed that my adsense ads are not showing up. I tried creating new ads and putting them on my blog, but they are not showing. I also tried creating a new ad, and putting it on a new site that has never had adsense on it before, and it is still not showing?!

I've never had this problem before. It seems like since adsense updated their new control panel, my ads haven't been showing up.

Anyone having these problems, or have any ideas why my ads aren't showing up?

In my adsense control panel, under "my ads" they are showing up as "Active".
#ads #adsense #showing
  • Profile picture of the author tebor79
    are you using adblocker for firefox?
    I never see adsense ads with adblocker enabled.
    Signature

    If you having blog problems I feel bad for you son.
    I got 99 problems but a niche ain't 1.

    {{ DiscussionBoard.errors[5566340].message }}
  • Profile picture of the author tim_buchalka
    I know when you put adsense ads up on a page in can take a while initially for them to show up (google mention this in there documentation somewhere).

    Are you seeing a blank in the spaces where the ads should go - If so hang tight and ads will start appearing there in a bit.

    If not triple check you paste your adsense code in the right place. Having an ad marked in the Adsense control panel as Active does not necessarily mean you have them correctly pasted on your site (of via a plugin if you are using one).

    So check that as well.

    Cheers


    Tim
    {{ DiscussionBoard.errors[5566373].message }}
    • Profile picture of the author tjc348
      Originally Posted by tim_buchalka View Post

      I know when you put adsense ads up on a page in can take a while initially for them to show up (google mention this in there documentation somewhere).

      Are you seeing a blank in the spaces where the ads should go - If so hang tight and ads will start appearing there in a bit.

      If not triple check you paste your adsense code in the right place. Having an ad marked in the Adsense control panel as Active does not necessarily mean you have them correctly pasted on your site (of via a plugin if you are using one).

      So check that as well.

      Cheers


      Tim

      Thanks, and yes the ads are showing blank spaces. I know that's I've got them pasted in the correct spots too, I have done this before and they normally show up within 10 minutes or so. I tried to fix this a few days ago and it was showing blank for the past 3 days, so I'm assuming that something is off and they are not going to show up at all.

      I have triple checked, changed, and done everything I know how to do, they just aren't showing up.
      {{ DiscussionBoard.errors[5566389].message }}
  • Profile picture of the author tjc348
    Also I just noticed that I am not getting any data in my adsense control panel such as the amount of clicks per day etc.
    {{ DiscussionBoard.errors[5566375].message }}
  • Profile picture of the author tim_buchalka
    I assume your sites content is showing up ok in the search engines? Your domain is not banned or anything?

    Was it showing ads before?

    One thing that may help (it's a longshot) is to verify your domain with webmaster tools.

    Any errors in your adsense account about pins needing verification? A new payment method not approved, or something like that?

    Thats about all I can think of.

    I hope it works for you.

    Oh one last thing, I have not done this recently but you used to be able to put sandbox ads on your site (for testing). Maybe try adding them to see if that works for you.

    Good luck.
    {{ DiscussionBoard.errors[5566430].message }}
  • Profile picture of the author tim_buchalka
    I found another thread on warrior with the very same problem, so seems it might not just be you.

    Here is the link.

    http://www.warriorforum.com/adsense-...roved-but.html

    Hope it gets sorted for you.
    {{ DiscussionBoard.errors[5566506].message }}
    • Profile picture of the author tjc348
      The ONLY thing I can think of is that I haven't yet recieved my first payment because I haven't filled out account information ETC.

      I just met the threshold a month ago, and am now eligible to recieve my first payment from them. I wonder if for some reason my ads won't show up until I received my payment?

      I just filled out the needed information today so I should be getting my check/deposit very soon.

      Thank you for your help I appreciate it.
      {{ DiscussionBoard.errors[5566667].message }}
  • Profile picture of the author tim_buchalka
    That could well be it, although I don't understand why they would do that. I suggest you hang tight and see if it sorts itself out soon.

    Do you happen to have another website to try loading up ads? what about setting up some brand new ad's and seeing if they work? Again longshots but maybe worth a try.

    Cheers


    Tim
    {{ DiscussionBoard.errors[5572749].message }}
  • Profile picture of the author tim_buchalka
    Just found this, maybe this is the issue

    http://www.warriorforum.com/adsense-...ml#post5569779

    Your account is not fully validated until your have all your payment details entered and validated.
    {{ DiscussionBoard.errors[5572760].message }}
  • Profile picture of the author paulgl
    There really is three real answers.

    Either you have been banned, your sites have been banned,
    or your adsense has been disabled. No other reasons, logically, for
    ads to stop showing.

    Rare issues are a far off possibility. Like server issues on your
    host's servers. I think you asked this before, so maybe some
    old issues are popping back up. Like the fact that your
    adsense code should be cleaner. You've got some of the code
    on the same line as others. Not a good thing, although bad
    code like that should be forgiven. But spacing does matter in
    some cases.

    But in reality, if they just "stopped showing," that's bad.

    Paul
    Signature

    If you were disappointed in your results today, lower your standards tomorrow.

    {{ DiscussionBoard.errors[5573039].message }}
    • Profile picture of the author tim_buchalka
      Originally Posted by paulgl View Post

      There really is three real answers.

      Either you have been banned, your sites have been banned,
      or your adsense has been disabled. No other reasons, logically, for
      ads to stop showing.
      Rubbish.

      If you get banned or your account gets disabled you get advised by an email from adsense and cannot login to your account.

      Or if you can login to your account it would be clearly stated that your account is disabled or that there is a problem with an account.

      If you are logging into your adsense account and can see not error/warning messages from Google your account is not banned/disabled.

      Most likely it's a validation of your account issue I suspect if you have ruled out most of the other issues previously discussed on the thread.

      Cheers
      {{ DiscussionBoard.errors[5576290].message }}
      • Profile picture of the author tjc348
        There would be no reason for my adsense to be disabled/banned, I had 1 ad on 1 of my sites and it was in the footer at the bottom of the page.

        I tried making new ads, and I tried placing my new ads on a different website and they aren't showing up on there either. I have not received any mail or notifications either.
        {{ DiscussionBoard.errors[5580631].message }}
        • Profile picture of the author jeffkeysar
          I'm having the same problem. I just got a Hostgator account and have been setting up a site with its sitebuilder. The link units I put in place show up fine, and my text ads did show up at first on a couple pages, but now they don't show up at all. I've deleted the embed widget and replaced it and double checked the code. Nothing. I have a blog with the same code on it in basically the same places and it works fine, but not on this new site. I'm going crazy.
          {{ DiscussionBoard.errors[5659332].message }}
  • Profile picture of the author CindyRoosen
    Sir Paul is right about the three real possible answers to your problem that either you have been banned, or your sites have been banned, or your adsense has been disabled.
    {{ DiscussionBoard.errors[5575591].message }}
  • Profile picture of the author mmresources
    I'm having this problem the past 24 hours on my sites, anyone find a solution or reason?
    Signature

    Looking to Dominate the Search Engines?

    SEO Resources | Bay Area SEO | Free SEO Guide

    {{ DiscussionBoard.errors[6141092].message }}

Trending Topics