Register Blogs Advertise with usHelp Desk Today's Posts Search

Thread Tools Search this Thread
Unread 17th Feb 2009, 08:27 PM   #1
Social Media Enthusiast
 
sknapstein's Avatar
 
Join Date: 2009
Location: Bel Air, MD
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default
Word Press Help, Please?
Share on: 
fb share twitter share gplus share more share

I registered a second domain with host4profit and want to create my own blog. I installed WP and got this error message when I clicked on "Open /wp-admin/install.php".


'.__('Already Installed').'
'.__('You appear to have already installed WordPress. To reinstall please clear your old database tables first.').'


I went to my cpanel and there are no tables in the database. I don't know what to do now. Any help out there?



Thanking you in advance I remain....


An anxious to get going, PIPSter.


Sue Knapstein

sknapstein is offline   Reply With Quote
Unread 17th Feb 2009, 10:59 PM   #2
HyperActive Warrior
 
stjepic.m's Avatar
 
Join Date: 2007
Location: Fort Wayne , IN .USA
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Tip
Re: Word Press Help, Please?
Share on: 
fb share twitter share gplus share more share

Hi sknapstein,

I am sure, that you do not need another domain name,
for your blog, because you just need to ad your blog
to your domain. You can ask web host, what to do?

I hope that help

Mira

stjepic.m is offline   Reply With Quote
Unread 17th Feb 2009, 11:02 PM   #3
Offline SEO
War Room Member
 
Patrick Warren's Avatar
 
Join Date: 2009
Location: Los Angeles
Posts: 75
Thanks: 49
Thanked 7 Times in 7 Posts
Blog Entries: 1
Default
Re: Word Press Help, Please?
Share on: 
fb share twitter share gplus share more share

I added wordpress to my domain... does that basically mean my domain is a wordpress site only now? i.e. if I were to try to add pages it would have to be through my wordpress dashboard?
Patrick Warren is offline   Reply With Quote
Unread 18th Feb 2009, 01:22 AM   #4
Senior Warrior Member
War Room Member
 
Stephen Meyer's Avatar
 
Join Date: 2007
Location: Ada,OK , USA.
Posts: 1,535
Thanks: 108
Thanked 344 Times in 228 Posts
Default
Re: Word Press Help, Please?
Share on: 
fb share twitter share gplus share more share

Patrick, post a link to your site and we can tell you how it needs to be done. Most likely not is the fast answer

Find out how this guy went from being over $40,000 in debt to having total financial freedom and how you can to.Click Here: Freedom ~
Stephen Meyer is offline   Reply With Quote
Unread 19th Feb 2009, 02:53 AM   #5
Active Warrior
 
richardt23476's Avatar
 
Join Date: 2008
Posts: 72
Thanks: 2
Thanked 7 Times in 7 Posts
Default
Re: Word Press Help, Please?
Share on: 
fb share twitter share gplus share more share

I also want Word Press to be installed on my site but just have no time yet.
I will try it soon and tell you my story . :-)

richardt23476 is offline   Reply With Quote
Unread 19th Feb 2009, 04:48 AM   #6
Advanced Warrior
War Room Member
 
Kooza's Avatar
 
Join Date: 2005
Location: Auckland, New Zealand.
Posts: 545
Thanks: 0
Thanked 46 Times in 31 Posts
Default
Re: Word Press Help, Please?
Share on: 
fb share twitter share gplus share more share

Originally Posted by sknapstein View Post

I registered a second domain with host4profit and want to create my own blog. I installed WP and got this error message when I clicked on "Open /wp-admin/install.php".


'.__('Already Installed').'
'.__('You appear to have already installed WordPress. To reinstall please clear your old database tables first.').'


I went to my cpanel and there are no tables in the database. I don't know what to do now. Any help out there?



Thanking you in advance I remain....


An anxious to get going, PIPSter.


Sue Knapstein
Do you already have a Wordpress blog installed on your main site? Sound slike you might be trying to use the same database.

You may need to create a new database by going to WEBePanel -> MySQL Database -> Add MySQL Database and use the new one instead.

By the way it is WEBePanel which H4P use not cPanel, they are two very different hosting platforms. If you are asking for support and state you are using cPanel you may cause some confusion.

I added wordpress to my domain... does that basically mean my domain is a wordpress site only now? i.e. if I were to try to add pages it would have to be through my wordpress dashboard?
No you can still add pages manually if you wish.

I also want Word Press to be installed on my site but just have no time yet.
I will try it soon and tell you my story . :-)
If you switch to Hostgator you will have cPanel rather than WEBePanel which has a function called Fantastico which allows you to install Wordpress with a few clicks.

All the best,
Mike.
Kooza is offline   Reply With Quote
Unread 19th Feb 2009, 06:57 AM   #7
Advanced Warrior
 
houdy's Avatar
 
Join Date: 2006
Location: The Midwest
Posts: 968
Thanks: 1
Thanked 63 Times in 52 Posts
Default
Re: Word Press Help, Please?
Share on: 
fb share twitter share gplus share more share

It sounds like you just copied all the files from a previous installation of WordPress and then uploaded them to the new domain.

For each new installation you need to create and define a new database in the wp-config.php file. Another way, but not the ideal solution is to share a database by changing the WordPress database table prefix in the wp-config.php file.

houdy is offline   Reply With Quote


Bookmarks

Tags
press, word


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off




All times are GMT -6. The time now is 11:50 PM.