Can someone help me with Amember/PayPal Integration

by JimOrr
8 replies
Hoping someone here can help here.

Have member site. Using the following:
Optimized Press
Amember Pro
Paypal (Free Business account)

To join the site it is a one time $97 payment. That part works perfectly.

When I set up a $1.00 7 Day Trial with one time $96 auto billing I get the following error message when I try to buy:

"Payment error: An internal error happened in the script, please contact webmaster for details"

If I turn auto billing off then it works.

I can see amember is trying to handshake with PP when the error occurs.

I went through the amember documentation and set PP up like it says it needs to be.

Any Ideas?
#amember or paypal #integration
  • Profile picture of the author topnichewebsites
    Edit ... just saw you are using a business account ....
    Signature
    http://pixelcovers.com/ <- eBook add eCovers

    https://www.unicommercesolutions.com <- WordPress Websites and Maintenance
    {{ DiscussionBoard.errors[8431804].message }}
  • Profile picture of the author Jack Gordon
    Have you tried aMember support?

    They usually don't work weekends, but I'm sure they could have you working on Monday.
    {{ DiscussionBoard.errors[8431886].message }}
    • Profile picture of the author JimOrr
      Originally Posted by rocket2uranus View Post

      Have you tried aMember support?

      They usually don't work weekends, but I'm sure they could have you working on Monday.
      Yes I do have a ticket into them. I don't know what is going on over there but I put in an urgent ticket on another matter 5 days ago they just got around to responding to it today with a question that was already answered in my original ticket.

      I have another ticket I put in last week that I am still waiting for them to respond to.

      This is why I am trying here.
      {{ DiscussionBoard.errors[8431905].message }}
  • Profile picture of the author phpg
    That Payment error you cited is just a generic error message amember outputs when something goes wrong during payment process, no matter what settings or payment gateway you use, so it's impossible to figure out without access and testing. Have you tried generating subscribe button on paypal with similar settings and testing it, does it work?
    {{ DiscussionBoard.errors[8432792].message }}
    • Profile picture of the author JimOrr
      Originally Posted by phpg View Post

      That Payment error you cited is just a generic error message amember outputs when something goes wrong during payment process, no matter what settings or payment gateway you use, so it's impossible to figure out without access and testing. Have you tried generating subscribe button on paypal with similar settings and testing it, does it work?
      Thanks for the suggestion. Yes it does work.
      {{ DiscussionBoard.errors[8436350].message }}
      • Profile picture of the author cgicentral
        Jim,
        could you please PM me your ticket number? I will take a look urgently. Cannot believe it took 5 days to resolve...

        Hint:. aMember does not display detailed error message into browser by security reasons. However, every time when you see such an error, you may open aMember CP -> Utilites -> Logs : Error Log, click on Details and read detailed error description..
        Signature
        Author of aMember Pro - membership script with built-in: affiliate program, helpdesk, resells, shopping cart, mailing list manager +60 supported paysystems +40 integrations
        {{ DiscussionBoard.errors[8443816].message }}
  • Profile picture of the author IdeaBox
    If you're with aMember...can you tell me why enabling the stripe payment plugin causes my /admin/ to go white (blank)...and the only way to reverse it is dropping the settings blob?
    {{ DiscussionBoard.errors[8443862].message }}
    • Profile picture of the author cgicentral
      Originally Posted by IdeaBox View Post

      If you're with aMember...can you tell me why enabling the stripe payment plugin causes my /admin/ to go white (blank)...and the only way to reverse it is dropping the settings blob?
      Sure, I can. There is a syntax error in a file that gets included when Stripe plugin enabled. Usually it happens when upload has been interrupted, and some file has been uploaded only partially.

      I'd recommend to re-upload (with overwrite) all files into application/ and library/ folders. It will resolve issue.

      If not, do the following: edit file amember/application/configs/config.php, after opening <?php add lines
      ini_set('display_errors', true);
      error_reporting(E_ALL & ~E_NOTICE);
      it must give your error message. Error message usually must be also available in server or PHP error log files.
      Signature
      Author of aMember Pro - membership script with built-in: affiliate program, helpdesk, resells, shopping cart, mailing list manager +60 supported paysystems +40 integrations
      {{ DiscussionBoard.errors[8444042].message }}

Trending Topics