Anyone else having Market Samurai issues?

26 replies
  • SEO
  • |
Mainly when trying to generate the keyword list and the SEOT values.
Just get an error message that the Google data server could be updating?

Just wondering if this could be local to my machine or an issue on their side
#issues #market #samurai
  • Profile picture of the author Rough Outline
    Working smoothly for me. Maybe contact their help desk.
    {{ DiscussionBoard.errors[3265451].message }}
  • Profile picture of the author LMC
    no issue here in NY. I don't know if MS attaches to the different data servers of Google. But could be the specific server you are being attached to.
    {{ DiscussionBoard.errors[3265456].message }}
  • Profile picture of the author djbventures
    No issues with mine. Just used it last night.
    Signature
    Deirdre J. Baker
    CEO - Superior Business Management Solutions, LLC
    Support Services for Small Biz and Entrepreneurs

    {{ DiscussionBoard.errors[3265464].message }}
  • Anyone in South Africa having issues? Could be location related.
    {{ DiscussionBoard.errors[3265653].message }}
  • Profile picture of the author Marketing Merit
    Posted on another thread that I'm also getting problems TB and am based in the UK.
    {{ DiscussionBoard.errors[3265899].message }}
  • Profile picture of the author stanislavlem
    I don't have such issue...

    Just contact support.
    {{ DiscussionBoard.errors[3265925].message }}
    • Yea I logged a ticket. Only problem is they are based in Aussie and it's already Saturday morning there. That means 48 hours of no support.

      Maybe I'll just post my keyword search requests here, and you guys can hit me back with the results
      {{ DiscussionBoard.errors[3265942].message }}
      • What version are you running Marketing Merit?
        I'm running 0.87.25. Wonder if it's related to that.
        Mine also stopped working last night. Was about 10pm (GMT +2)
        {{ DiscussionBoard.errors[3265994].message }}
        • Profile picture of the author Marketing Merit
          Originally Posted by TBInternetMarketing View Post

          What version are you running Marketing Merit?
          I'm running 0.87.25. Wonder if it's related to that.
          Mine also stopped working last night. Was about 10pm (GMT +2)
          Yep, that's the same version as myself TB! I tried using it at circa 11pm GMT last night so similar situation to yourself.

          Will log a ticket but am sure that we can't be the only ones with this problem.

          UPDATE

          Was just going to log a ticket but found this on the support site as an open/ongoing problem. The only difference is the version .23 instead of .25 but updates don't appear to have caused/solved problem thus far.

          Issue #7: No suggestions from the Google Keyword Tool


          This issue was reported on 2011-01-19 14:31:52 (10 days ago) and is Ongoing.
          Affected Product(s): Market Samurai (Module: Keyword Research). Version(s): 0.87.23. Platform(s): All.

          Description:


          We have had a recurrence of the No Suggestions issue.

          Google's Keyword Tool is, in some instances, returning no results for valid keywords.

          We are investigating why this is the case, as it does not appear to be an issue on the application front - the results from Google are being correctly interpreted.
          {{ DiscussionBoard.errors[3266115].message }}
          • Profile picture of the author ElMundodelExito
            Yes, when I click analyze keyword I got this message:
            There was an error from the adwords server. If this problem persist, clearing your system browser's cookies may help.

            I have done that many times and nothing.

            I am in Florida so may not be the location.
            Signature

            I am not judged by the number of times I fail, but by the number of times I succeed. And the number of times I succeed Is in direct proportion to the number of times I can fail and keep trying.
            Want to enter the Spanish market? Let me build your site, graphics, articles, free consultation!. Just PM me

            {{ DiscussionBoard.errors[3266215].message }}
            • Profile picture of the author philo
              Same issue here in the US. Seems some folks are clicking right along, others are getting the error message. I logged a ticket over a week ago. Got the suggestion to remove the program and delete two application data folders, then re-install. I did. No luck--same error message.
              Extremely frustrating.
              {{ DiscussionBoard.errors[3267783].message }}
              • Profile picture of the author steveg99
                I purchased Market Samurai 2 days ago, and have been getting this same message. So no keyword research yet. Frustrating.
                {{ DiscussionBoard.errors[3267801].message }}
  • Profile picture of the author Marketing Merit
    This possible solution was posted by DerekSemmler on a similar thread. He suggested that by adding your Adwords account details the problem may be resolved. It worked for me and some others but not for TB unfortunately.

    If you want to try this, as Derek suggested ( I can't take any credit for this!!) then go to:

    File > Settings> Accounts

    and enter your Adwords account details.

    Hope this works for you all!
    {{ DiscussionBoard.errors[3270361].message }}
  • Profile picture of the author KevScarb
    Originally Posted by TBInternetMarketing View Post

    Mainly when trying to generate the keyword list and the SEOT values.
    Just get an error message that the Google data server could be updating?

    Just wondering if this could be local to my machine or an issue on their side
    I have been having some issues with it too on and off the last few weeks.
    {{ DiscussionBoard.errors[3270425].message }}
  • Profile picture of the author Chrissy Allen
    Hey,

    My MS software has pretty much packed up and im so frustrated as this is such an important tool to me.

    I received a message from the helpdesk saying uninstall then re-install which ive done 3 times BUT its the same, I really dont know how else to do the keyword research so its abit of a kick it in the NUTS.

    It was fine for months then all of suddden it started playing up....
    I just cannot get it to find keywords for me, i keep getting a message saying google may be updating blah blah blah, ive got 3 laptops and its packed up on all of em!

    Im waiting for answers in the meantime anyone know anything else similar in terms of use ?

    Thanks

    Chunkynuts
    Signature

    Chris Allen

    {{ DiscussionBoard.errors[3270786].message }}
  • Profile picture of the author DPM70
    and enter your Adwords account details.
    Thanks Marketing Merit (and DerekSemmler!) - this worked for me!
    Signature
    I don't build in order to have clients. I have clients in order to build. - Ayn Rand
    {{ DiscussionBoard.errors[3272503].message }}
  • {{ DiscussionBoard.errors[3272578].message }}
  • Profile picture of the author latrice17
    I was having the same problem when trying to generate keywords. I had to add my Google Adwords account information into the settings area and it started working again for me.

    Hope this helps you guys.
    {{ DiscussionBoard.errors[3274691].message }}
  • Profile picture of the author 0b1
    Banned
    I'm having the same problems here, i would give the google adwords account setting fix a go but how do you do that?

    Anyone?

    thanks

    -Brandon
    EDIT: It's working now, open MS, go to settings and insert and link your adwords account, I guess this is a temporary fix.
    {{ DiscussionBoard.errors[3274770].message }}
  • Ok, just an update.
    Got a reply from Market Samurai and they sent me a link to download their latest version.
    This appears to have sorted out the issue, although I still get a few keywords being returned with ' - ' for SEOT even when set to broad and monthly.
    Apart from that though, appears to be looking better.
    {{ DiscussionBoard.errors[3278558].message }}
  • Profile picture of the author timpears
    I tried to use it today and had the same problem. I went back to Google Keyword Tool and everything was fine. So who knows.
    Signature

    Tim Pears

    {{ DiscussionBoard.errors[3278704].message }}
  • Profile picture of the author MiriamParkinson
    Hi Guys,

    There are a few potential fixes for these sorts of issues.

    1) As mentioned above, adding an Adwords account helps a lot of users

    2) Open IE in Windows or Safari in Mac (even if you use other browsers normally) and ensuring that cookies are enabled, javascript is enabled and where possible adding google.com as an allowed site.

    3) Clear your cookies in all browsers

    4) Check that your system date and time are set correctly.

    A good troubleshooting step is to try logging into the Google Keyword tool in IE or Safari (again, even if you use other browsers) and running a keyword search to confirm that Google is not asking for extra information for your adwords account and that keyword search works correctly in your browser.

    If none of the above help, please contact our helpdesk.

    Regards
    Miriam
    {{ DiscussionBoard.errors[3364481].message }}

Trending Topics